Uitgaanstips van de week: minifestival in Alphen aan den Rijn, open podium en kunstroute door Boskoop

Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Van een route met kunst door Boskoop tot een minifestival in Alphen aan den Rijn en een open podium georganiseerd door jongeren. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is.

In Parkvilla is er op donderdag een theatervoorstelling over het leven van Barack en Michelle Obama. In de aanloop naar de aankomende verkiezingen in de Verenigde Staten biedt het stuk genaamd ‘Duizend aanslagen op de Obama’s’ een diepgaande blik op het leven van de voormalige president en first lady. Tegelijkertijd roept het vragen op over de huidige staat van de Amerikaanse democratie en uitdagingen waarmee de toekomstige leiders worden geconfronteerd.

Cabaretier Rayen Panday, onder andere bekend van de serie ‘LOL: Last One Laughing’ op Amazon Prime, treedt zaterdag op in Theater Castellum. Zijn nieuwe voorstelling ‘Karma!’ zit vol met verhalen, comedy, actualiteit en muziek over karma.

Minifestival, open podium en een orgel als jukebox

Ter ere van het tienjarige jubileum van de fusie als gemeente Alphen aan den Rijn organiseert het Alphense Poppodium MAX op zaterdag het Minifestival Thuiswedstrijd. Tijdens dit kleine festival in Alphen aan den Rijn treden er verschillende bandjes op uit alle kernen van de gemeente, zoals Cool Six Brass Collective en Tiny Bing Bang.

Een groep jongeren van cultuurorganisatie Cult Your Alphen organiseert op zaterdag een Open Podium in Parkvilla. De stadsdichter Chanty Louis is aanwezig bij het evenement als speciale gast. Ook is er op zaterdag in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn een Orgel Jukebox. Simon Stelling speelt vooraf ingezonden muziekstukken van klassiek tot pop op het Steinmeyer-orgel.

De Schone van Boskoop

Komend weekend loopt er een route vol kunst door Boskoop. Op zaterdag en zondag organiseert Boskoop Creatief weer de kunstroute De Schone van Boskoop. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur laten kunstenaars uit Boskoop en omgeving aan het publiek hun kunst zien.

De route bevat zestien locaties en er doen 33 kunstenaars mee met kunst van fotografie tot beeldhouwwerk en van schilderijen tot illustraties. Alle locaties zijn te herkennen aan De Schone van Boskoop-vlag. Deelnemers kunnen een folder met de route ophalen bij het startpunt in het Raadhuis in Boskoop.

Lees ook: Alphens platform wil meer culturele evenementen voor jongeren: ‘Naamsbekendheid grote uitdaging’