Uitgaanstips van de week: vijf comedians in Comedy Crew en wereldberoemde hits

Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – In de komende week is er weer een divers programma aan activiteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie Khabbaz in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is in de gemeente.

De Knock Out Comedy Crew treedt donderdag 27 juni op in Theater Castellum. Vijf comedians verruilen het podium van hun thuisbasis Comedy Café Utrecht voor een Alphense theaterzaal. Deze groep staat vooral bekend om de onvervalste stand-up comedy zonder rode draad. De line-up van comedians bestaat uit een mix van gevestigde namen en opkomende talenten. Met Esther van der Voort, Dave Felida, Ruud Smulders, Roel C. Verburg, en Tuqeer Wijnstein.

De tributeband Fuente del Ritmo Santana treedt zaterdag 29 juni op in The Cube van Boskoop. De band bestaat uit acht man en is eind 2017 opgericht met als doel om de wereldberoemde hits van Mexicaan Carlos Santana and friends met dezelfde drive, passie en sound neer te zetten.

Activiteiten in het teken van Keti Koti

De aankomende week staat in het teken van Keti Koti. Dit jaar organiseert de gemeente een driedaags evenement voor deze gelegenheid. Daarmee wordt het herdenkingsjaar van de slavernij en koloniaal verleden afgesloten. Het begint maandag 1 juli met een wandeling van het stadhuis naar Castellum, met stadsdichter Chanty Louis die spoken word voordraagt en een dansoptreden van Quincy en Gio.

Daarna is er een uitvoering van Tula & Juliet in Castellum. In deze voorstelling brengt Izaline Calister het verhaal van haar overgrootmoeder Juliet (1836-1875) tot leven. Zij heeft zowel de slavernij als de afschaffing daarvan meegemaakt. Dit verhaal verweeft ze met dat van Tula. Sinds 2010 is Tula, de leider van de grootste slavenopstand, erkend als een nationale held op Curaçao. Die grote opstand vond plaats in 1795 en werd bloedig neergeslagen, waarbij Tula de doodstraf kreeg.

Op woensdag 3 juli wordt een bijzondere expositie geopend in Parkvilla. Kunstenares Charmaine de Heij maakte het multidisciplinaire kunstproject Een Geketende Reis over de geschiedenis van slavernij en kolonisatie in Suriname. Door ervaringsperformance, videokunst en fotografie brengt dit project de verschrikkingen van de slavernij levendig in beeld en confronteert het publiek met de grimmige realiteit ervan.

Meer culturele tips vind je in de uitagenda van KHABBAZ.nl

Lees ook: Samenwerking en subsidie voor Keti Koti: ‘Historisch bewustzijn vergroten’