Van pizza tot nacho’s en poke bowls bij Foodtruckfestival in Alphense Europapark

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het Europapark in Alphen aan den Rijn stond afgelopen weekend vol met foodtrucks voor het TOOST Festival. Bezoekers konden gerechten en drankjes proeven van verschillende nationale keukens. ‘Het is eigenlijk gewoon een klein buurtfeestje’, vertelt Tim Beukering van de organisatie.

Het festival trekt langs verschillende plekken door het hele land. Voornamelijk in de provincie Zuid-Holland. In Alphen aan den Rijn komt het festival twee keer per jaar langs. ‘Alle steden die echt heel leuk zijn, daar komen we twee keer’, zegt Beukering met een knipoog. ‘Alphen aan den Rijn is er daar een van, want tijdens Pinksteren staan we ook altijd hier, en dus in september.’

Het doel van de organisatie is om iedereen aan te spreken. ‘We hebben Griekse pita gyros, roti, nacho’s, pizza, poke bowl en een barbecue. Eigenlijk van alles, je kunt het zo gek niet bedenken’, vertellen Vaios en Gwen van het TOOST Festival.

Foto: Studio Alphen

'Opzet en mensen maken de sfeer'

Floor de With staat ook met een foodtruck genaamd Florizza in het Europapark. Ze kijkt haar ogen uit: ‘Het is een soort cultuur waar je instapt met alle mede-truckers. Iedereen kent elkaar en we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dus er hangt een goede sfeer.’

Ook bij bezoekers valt het festival in de smaak. ‘Het gaat zeker om het eten en drinken, maar het is ook de combinatie van alles wat er te doen is. Je bent lekker ontspannen buiten met vrienden, dat is een gouden combinatie. Het is echt de opzet en de mensen die hier rondlopen die de sfeer maken’, besluit bezoeker Desiree van den Bos.

Lees ook: Opknapbeurt Europapark ingeperkt, nieuwe skate- en tennisbaan komt er wel