Voetbalweekend: Alphia wint derby van Alphense Boys

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De plaatselijke derby tussen Alphense Boys (eerste klasse) en Alphia (tweede klasse) is zaterdag verrassend door Alphia gewonnen: 0-1. Alphense Boys bakte er op eigen veld geen hout van tijdens de tweede poulewedstrijd om de districtsbeker West II.

Niet één echte kans kreeg het ongeïnspireerde Alphense Boys tegen het gedisciplineerd verdedigende Alphia, of het moet een kopbal in de eerste helft zijn geweest. Alphia - dat vorige week bijna won van eersteklasser Jodan Boys - zelf kreeg ook maar twee kansen in een saaie wedstrijd.

Eén was raak. Na tien minuten lieten de verdediging en doelman van Alphense Boys Amine Guennaoui heel gemakkelijk scoren. De tweede kans was halverwege de tweede helft, toen Aatif El Bouny ineens alleen voor de keeper werd gezet en de lat raakte terwijl Alphense Boys verwachtte dat de arbiter het spel na een scheidsrechtersbal anders zou hervatten.

In dezelfde poule won Jodan Boys met 3-0 van CION. Jodan Boys en Alphia hebben allebei vier punten, Alphense Boys drie en CION nul. Volgende week spelen Alphense Boys en Alphia uit tegen respectievelijk Jodan Boys en CION. De top-2 gaat door naar de volgende ronde.

Nog niemand zeker van tweede ronde

ARC boekte voor de tweede zaterdag op rij een nipte zege. Met zes punten uit twee duels is de Racing nog niet zeker van de tweede ronde. Naast Alphense Boys en Alphia maken ook ARC, Aarlanderveen, Alphen, Floreant, Bernardus, Koudekerk (theoretisch), Zwammerdam (theoretisch) en BSC '68 (theoretisch) nog kans op de volgende ronde.

Groep 2-05, DWO - BSC '68: 2-3

1-0, 2-0, 2-1 Joep van Straalen, 2-2 Fin Goulooze, 2-3 Thijs de Ruiter.

Groep 2-13, Aarlanderveen - Zinkwegse Boys: 3-1

1-0 Hamza El Marajie, 1-1, 2-1 Thom Nouwens, 3-1 Bryan de Bruin.

Groep 3-07, NSV '46 - Alphen: 5-2

1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Nick Boom, 4-1, 4-2 Leay Rabhi, 5-2.

Groep 3-14, Roodenburg - Bernardus: 1-1

1-0, 1-1 Remko van der Werff.

Groep 3-14, ASW - Floreant: 0-6

0-1 Simon Loef, 0-2 Sander Teeuwen, 0-3 Bruce Tol, 0-4 Tristan van Eeden, 0-5 Luuk Speijer, 0-6 Tristan van Eeden.

Groep 3-29, Hazerswoudse Boys - Be Fair: 0-2