Voetbalweekend: Altior en EMM ‘21 gedegradeerd

LANGERAAR/ROELOFARENDSVEEN - Het is Altior niet gelukt om zich te handhaven in de Derde Klasse. De ploeg uit Langeraar overleefde de vorige twee rondes van de nacompetitie op ongelofelijke wijze, maar in de finale ging het mis. Na strafschoppen werd verloren van Meerburg. EMM '21 moet het volgend seizoen ook een competitie lager gaan doen. Zij degraderen uit de Tweede Klasse, na een nederlaag in de nacompetitiefinale tegen FC Oudewater.

Nacompetitie 3e / 4e Klasse | Meerburg - Altior: 3-3 (7-6 na strafschoppen)

De finale van de nacompetitie werd gespeeld op het terrein van AVV Alphen. Meerburg bleek de betere ploeg te zijn in Alphen aan den Rijn. Het kwam voor rust dan ook op een terechte voorsprong. Na rust wist de ploeg uit Zoeterwoude-Rijndijk de score te verdubbelen. Via Tim Zwirs kwam Altior terug in de wedstrijd en het was uiteindelijk dezelfde Zwirs die in blessuretijd alsnog de gelijkmaker tegen de touwen kopte.

Het gaf de ploeg uit Langeraar vertrouwen voor de verlenging, waarin het ook beter was. Dankzij Rick Keijzer kwam dat overwicht tot uiting in de score: 2-3. Meerburg wist toch weer langszij te komen, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De serie werd uiteindelijk gewonnen door Meerburg. Zij promoveren daardoor naar de Derde Klasse, Altior zakt af naar de Vierde Klasse.

Altior-trainer Arjan van der Laan - die volgend seizoen voor de groep staat bij SV Nieuwkoop - is teleurgesteld na de nederlaag. 'We hadden wederom een geweldige comeback na een 2-0 achterstand', zegt de trainer tegen Studio Alphen. 'Na de 2-3 had ik er veel vertrouwen in dat we de winst eruit gingen slepen. De 3-3 was in mijn ogen onnodig en kwam uit een corner die niet goed werd verwerkt. De penaltyserie is een loterij. Bij nummer zeventien valt de beslissing. Het is teleurstellend dat je door penalty's eruit vliegt en dat de jongens niet worden beloond voor hun enorme inzet en karakter.'

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Tim Zwirs, 2-2 Tim Zwirs, 2-3 Rick Keijzer, 3-3.

Nacompetitie 2e / 3e Klasse | EMM '21 - FC Oudewater 1-2

EMM '21 trof FC Oudewater in de finale van de nacompetitie om handhaving in de Tweede Klasse. De twee ploegen zaten dit seizoen ook al bij elkaar in de competitie. Op het terrein van SV Aarlanderveen kwam FC Oudewater na een kleine tien minuten spelen op voorsprong. Ondanks dat de bal over de achterlijn leek te zijn, mocht het spel doorgaan en kon uit de voorzet worden gescoord. Het overdonderde EMM '21 daarmee, dat het erg lastig had. Vlak voor rust kreeg het met de 0-2 - een ongelukkig eigen doelpunt - ook de tweede tegenslag te verwerken. EMM '21 kwam vlak na rust, dankzij een wereldgoal van Tijn Kerkvliet, weer terug in de wedstrijd. Hij schoot de bal onhoudbaar in de kruising. De jacht op de gelijkmaker verliep zonder succes. Door de nederlaag zakt EMM '21 af naar de Derde Klasse.

Trainer Jan de Koning baalt als een stekker van de degradatie, zo zegt hij in een reactie tegen Studio Alphen. 'We hebben goede overwinningen geboekt tegen DWO en UVS, waardoor we in de finale van de nacompetitie kwamen. Met zoveel publiek die finale spelen bij SV Aarlanderveen was hartstikke mooi, maar we wilden winnen en we zijn verschrikkelijk zuur dat het ons niet is gelukt.'

'We begonnen beter, maar FC Oudewater kwam op voorsprong door een wat dubieuze goal', vervolgt De Koning. 'Dan moet je de knop omzetten en vooruit. Het leek alleen alsof we een behoorlijke tik hadden gehad en we kwamen moeilijk aan voetballen toe. Toen viel de 0-2 ook nog ongelukkig. Er leek veel spanning bij ons op te zitten. Ik denk dat we niet goed genoeg met de druk om konden gaan, maar het is lastig om daar een harde conclusie aan te verbinden. We konden het niveau van de afgelopen weken niet halen. Na de fantastische 1-2 gingen we op zoek naar de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn.'

'Het is doodzonde dat we degraderen. Maar de knop moet om. We hebben er alles aan gedaan om erin te blijven. Het is zonde dat het niet gelukt is. Volgend seizoen gaan we weer proberen elke week beter te worden en ons te roeren om de bovenste plekken', besluit de trainer.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Tijn Kerkvliet.