Voetbalweekend: AVV Alphen degradeert, BSC ’68 en Hazerswoudse Boys delven onderspit in verlenging

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – AVV Alphen heeft in de halve finale van de nacompetitie verloren van LSVV ’70 en degradeert door de nederlaag naar de Vijfde Klasse.

BSC ’68 loopt in de laatste speelronde van de Derde Klasse A het kampioenschap op doelsaldo mis en moet de titel aan Koudekerk laten. Toch mogen de Benthuizenaren nog dromen van promotie naar de Tweede Klasse met een ticket voor de nacompetitie als nummer twee op de ranglijst. In de halve finale van de nacompetitie gaat BSC ‘68 echter uiteindelijk in de verlenging onderuit tegen FC Oudewater.

Hazerswoudse Boys gaat in de halve finale van de nacompetitie de strijd aan met het Haagse Quick. De ploeg van Robert Swart zorgt er met een knappe comeback in de slotfase van de wedstrijd voor dat het aankomt op een verlenging. Daarin blijkt Quick toch een maatje te groot. Zo blijft Zwammerdam als enige club uit de gemeente Alphen aan den Rijn over in de nacompetitie. De Dammenaren komen volgende week in actie tegen vv Zwartewaal.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

Nacompetitie 2e/3e Klasse | BSC ’68 – FC Oudewater: 2-3 (na verlenging)

BSC ’68 komt na een half uur op voorsprong. Joep van Straalen zorgt met een schot van afstand voor de openingstreffer van de wedstrijd. Vier minuten voor rust komt FC Oudewater op gelijke hoogte door een kopbal. Negen minuten in de tweede helft komen de bezoekers zelfs op voorsprong. In de 81ste minuut zorgt invaller Finn Goulooze voor de bevrijdende gelijkmaker van BSC ’68. Daardoor dwingt BSC ’68 een verlenging af. In de 95ste minuut van de verlenging werkt Timo Stolk een vrije trap van FC Oudewater met zijn hoofd in eigen doel. BSC ’68 komt die klap niet meer te boven in de resterende tijd van de verlenging en verliest met 2-3.

Scoreverloop: 1-0 Joep van Straalen, 1-1, 1-2, 2-2 Finn Goulooze, 2-3 eigen doelpunt Timo Stolk.

Nacompetitie 4e/5e Klasse | LSVV ’70 - AVV Alphen: 4-2

AVV Alphen komt na 13 minuten op een 1-0 achterstand op bezoek bij Vijfdeklasser LSVV ’70. Vijf minuten na de openingstreffer maakt Nordin Bardan de stand weer gelijk. In de 37ste minuut neemt Bardan ook de 1-2 voor zijn rekening en daardoor buigt Alphen nog voor rust een achterstand om in een voorsprong. In de tweede helft geeft de ploeg van Jerry van Elsen de wedstrijd in ongeveer tien minuten tijd helemaal uit handen. Na iets meer dan een uur spelen komt LSVV ’70 op gelijke hoogte en zeven minuten later volgt de 3-2. De thuisploeg gooit de wedstrijd vier minuten na de voorsprong de wedstrijd in het slot met de 4-2. Door de 4-2 nederlaag in de halve finale van de nacompetitie tegen LSVV ’70 degradeert Alphen na een lange degradatiestrijd in de Vierde Klasse A alsnog naar de Vijfde Klasse.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Nordin Bardan, 1-2 Nordin Bardan, 2-2, 3-2, 4-2.

Nacompetitie 4e/5e Klasse | Hazerswoudse Boys – Quick: 3-5 (na verlenging)

Hazerswoudse Boys komt na negen minuten al op achterstand tegen Quick. In de 40ste minuut verdubbelen de bezoekers uit een scrimmage dichtbij het doel de voorsprong naar 0-2. Nog geen minuut later scoort Justin Meijer na een vrije trap de aansluitingstreffer voor Hazerswoudse Boys. Na iets meer dan een uur spelen lijkt Quick met de 1-3 de wedstrijd in het slot te gooien. In de 82ste minuut is er echter een moment van miscommunicatie in de defensie van Quick en verdediger Beau Gordijn is er als de kippen bij de om de bal in het lege doel te schuiven. In de 90ste minuut maakt invaller Ryan Graafland met een volley de gelijkmaker. Door de knappe comeback van Hazerswoudse Boys staat er na de reguliere speeltijd een 3-3 stand op het scorebord en dus moet een verlenging voor de beslissing zorgen. In de de tweede helft van de verlenging maakt Quick korte metten met Hazerswoudse Boys. In de 107e minuut komt Quick weer op voorsprong en in de 111e minuut wordt het verzet van Hazerswoudse Boys definitief gebroken met de 3-5. Door de nederlaag is Hazerswoudse Boys ook volgend seizoen actief in de Vijfde Klasse.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Justin Meijer, 1-3, 2-3 Beau Gordijn, 3-3 Ryan Graafland, 3-4, 3-5.