Wereldwijde storing bij Windows heeft vooralsnog geen impact op Alphen aan den Rijn

Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een probleem met de beveiligingssoftware in het besturingssysteem Windows legt wereldwijd computers en bedrijven plat. Gebruikers krijgen een blauw scherm met een foutmelding te zien zodra ze hun computer opstarten.

Over de hele wereld melden bedrijven problemen. Onder meer ziekenhuizen, luchthavens en banken ervaren problemen. In de gemeente Alphen aan den Rijn vallen de problemen mee, blijkt uit navraag van Studio Alphen.

Mensen die op hun computer proberen in te loggen krijgen een foutmelding te zien. Daarin staat dat de computer een probleem heeft en moet herstarten. Vervolgens blijft de computer vastlopen. In heel Nederland heeft de storing impact. Schiphol heeft bijvoorbeeld al een groot deel van de vluchten geannuleerd. Ook op Eindhoven Airport heeft men last van de storing.

Alphen aan den Rijn niet getroffen

In de gemeente Alphen aan den Rijn valt de storing mee; Het Alrijne Ziekenhuis en de gemeente ondervinden geen hinder. Ook supermarkten en de banken kunnen gewoon blijven opereren. Datzelfde geldt voor de hulpdiensten.

In sommige delen van het land is het regionale openbaar vervoer ook getroffen. In Alphen aan den Rijn is dit niet het geval. De treinen van NS en de Arriva-bussen blijven gewoon rijden. 

Lees ook: Laboratoriumproblemen leggen Alrijne Ziekenhuis plat: Inspectie wil evaluatie