Winkelcentrum Ridderhof krijgt een extra personenlift

Foto: De nieuwe ingang aan de Troubadourweg (swipe voor recente foto's)

ALPHEN AAN DEN RIJN - In de afgelopen periode hebben meerdere bezoekers van Winkelcentrum Ridderhof aangegeven dat de toegankelijkheid voor rolstoelen en scootmobielen te wensen over liet. Eigenaren, ondernemers en de gemeente sloegen de handen ineen om een tweede personenlift in het winkelcentrum te plaatsen. De nieuwe lift is vrijdag 12 juli in gebruik genomen. 

In de oorspronkelijke plannen was voorzien in twee paar rolpaden en één personenlift, die sinds juni in gebruik zijn genomen. De oude lift, die veel last had van storingen, is weg. Aan de kant van de Troubadourweg is ook de grote betonnen hellingbaan verdwenen die aan de buitenkant zat.

Allemaal geld ingelegd

Aan die kant bleek toch behoefte aan een extra stijgpunt, alleen was het projectbudget inmiddels al helemaal besteed. De eigenaren, ondernemers en gemeente Alphen aan den Rijn kwamen na het zoeken naar geld en een geschikte plek voor de lift toch tot een oplossing: De lift komt direct naast de trap en achter de schuifdeuren aan de Noordzijde. De betrokken partijen hebben allemaal geld op tafel gelegd om de tweede lift mogelijk te maken.

Inmiddels van zijn de bouwwerkzaamheden voor het compacter maken en volledig moderniseren van winkelcentrum Ridderhof zijn een heel eind gevorderd. De nieuwe passage is voor een groot deel klaar.

Lees ook: Vernieuwde Aarhof met veel woningen gaat er komen, ondanks protesten over uitzicht