1 op de 10 Zuid-Hollanders is gescheiden, hoe zit dit in de gemeente Alphen aan den Rijn?

Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Begin dit jaar was bijna één op de tien Zuid-Hollanders gescheiden. Het gaat dan om volwassenen die niet opnieuw in het huwelijksbootje zijn gestapt. Wel zijn er grote verschillen per gemeente. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het CBS.

In Zuid-Holland was ongeveer 9,6 procent van de inwoners gescheiden. Dit percentage ligt hoger dan het landelijk gemiddelde van 9,1 procent. In de gemeente Alphen aan den Rijn ligt het percentage met 9 procent zowel net onder het landelijke gemiddelde als het gemiddelde in onze provincie. Het aantal mensen die gescheiden zijn in de gemeente is wel toegenomen: in 2020 lag het percentage nog op 7,5 procent.

Zoetermeer meeste gescheiden inwoners

Zoetermeer is koploper van de provincie: het is de gemeente met, naar verhouding, de meeste inwoners die een huwelijksbreuk achter de rug hebben. In Zoetermeer is 11,3 procent van de volwassenen gescheiden. Het percentage gescheiden volwassenen ligt het laagst in Hardinxveld-Giessendam met 5,7 procent.

Lees ook: ‘Liander gooit in de hele gemeente straten open en vervolgens zijn er geen werkzaamheden te zien’