Alphenaar Noussair Mazraoui maakt transfer van Bayern München naar Manchester United

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Noussair Mazraoui maakt een transfer van FC Bayern München naar Manchester United. De 26-jarige Alphenaar speelde twee seizoenen bij de Duitse grootmacht, maar kiest nu voor een overstap naar de Engelse Premier League. United betaalt vijftien miljoen euro aan Bayern en bij de transfer is een bedrag van vijf miljoen euro aan bonussen afgesproken.

Ook de Engelse club West Ham United was in de race om de handtekening van Mazraoui. Volgens het Duitse Sky Sports was er zelfs al een akkoord tussen Bayern en West Ham, maar de transfer ketste naar verluidt af door de zaakwaarnemer van Mazraoui.

Hereniging met Erik ten Hag en oud-ploeggenoten

Bij Manchester United wordt de Alphenaar herenigd met zijn oud-trainer Erik ten Hag. De Nederlandse oefenmeester had Mazraoui eerder onder zijn hoede bij Ajax. Bij de Engelse grootmacht gaat Mazraoui samen spelen met een aantal oud-ploeggenoten van Ajax André Onana, Lisandro Martínez en Antony.

Mazraoui is niet de enige oud-Ajacied en speler van Bayern München die de overstap maakt naar Manchester United. De club uit Manchester heeft namelijk een dubbele transferdeal gesloten met Bayern. Ook Matthijs de Ligt maakt een transfer naar United. Volgens Engelse media betaalt de club van Ten Hag ongeveer 45 miljoen euro voor de centrale verdediger en met bonussen kan het bedrag nog met vijf miljoen euro oplopen. De Ligt speelde bij Ajax onder Ten Hag en speelde samen met Mazraoui en Onana.

Lees ook: John Heitinga in Engeland aan de slag als assistent-trainer van Arne Slot bij Liverpool