Alphenaar opgepakt door politie bij groot drugslab in Brabant

Foto: Politie.nl

ALPHEN AAN DEN RIJN – De politie heeft afgelopen week een Alphenaar opgepakt bij een groot drugslab in Bergen op Zoom. Naast de Alphense verdachte werden er nog vier andere verdachten aangehouden op de locatie in Noord-Brabant. De politie heeft aan de Heerlesebaan in Bergen op Zoom een grote hoeveelheid synthetische drugs, drugsafval en productiematerialen aangetroffen.

De vijf verdachten werden op woensdag 26 juni in en rondom het drugslab door de politie ontdekt en direct aangehouden. Er zijn vier mannelijke verdachten opgepakt van 25, 58, 23 en 37 jaar oud, afkomstig uit Alphen aan den Rijn, De Lier en Rotterdam. Daarnaast is er ook nog een 55-jarige vrouw aangehouden die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. De vier mannen moesten vrijdag 28 juni voor de rechter-commissaris verschijnen.

Ontdekking voorkomt dumping van vaten met drugsafval

Twee dagen lang zijn specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) bezig geweest met het ontmantelen van het drugslab in Bergen op Zoom. In het lab heeft het gespecialiseerde team een hoeveelheid amfetamineolie ontdekt. Dat is een voorlopig eindproduct in dit proces.

Op het terrein in Brabant werd ook een grote hoeveelheid vaten met drugsafval gevonden. Met deze ontdekking is voorkomen dat duizenden liters drugsafval in de natuur terecht zijn gekomen.

Lees ook: Paardentrailer in Hazerswoude-Dorp blijkt drugslab, politie zoekt getuigen