Alphense Boys hofleverancier nationale elftal Sint Maarten, twee spelers opgeroepen voor Nations League

Foto: Sint Maarten Football Federation

ALPHEN AAN DEN RIJN – Twee spelers van Alphense Boys zijn opgeroepen voor het nationale elftal van Sint Maarten. De Alphense voetbalvereniging is daarmee hofleverancier van Sint Maarten. Doelman Tyrell Richardson en verdediger Mike Richardson van Alphense Boys zijn opgeroepen voor de CONCACAF Nations League-wedstrijden op Puerto Rico.

De 21-jarige Tyrell Richardson maakte afgelopen jaar in september zijn debuut voor het nationale elftal van Sint Maarten in de met 5-1 verloren Nations Leaguewedstrijd tegen Saint Lucia. Zijn jongere neefje Mike Richardson debuteerde dit jaar in juni voor Sint Maarten.

Sint Maarten opnieuw in League B

Komende maand begint de ploeg van bondscoach Piet de Jong aan een nieuw seizoen van de Nations League. Sint Maarten neem het eerst op vrijdag 6 september op tegen Aruba en vervolgens is maandag 9 september Haïti de tegenstander op Puerto Rico.

Sint Maarten slaagde er tijdens de vorige editie van de CONCACAF Nations League afgelopen seizoen in om zich te handhaven in League B. Door een overwinning in de zesde en laatste speelronde tegen Saint Lucia droeg Sint Maarten de rode lantaarn over aan Saint Kitts and Nevis. Daardoor werd degradatie voorkomen en mag Sint Maarten dit seizoen opnieuw in League B van de Nations League spelen.

De meeste spelers van de nationale selectie van Sint Maarten spelen in Nederland. Gerwin Lake, de topscorer aller tijden van Sint Maarten, is bijvoorbeeld actief bij vv Spijkenisse. Bondscoach De Jong heeft ook spelers geselecteerd die spelen in Zweden, Denemarken, Moldavië, de Verenigde Staten, Curaçao en Sint Maarten.

Nieuw Nations League-seizoen

In de Nations League-campagne speelt Sint Maarten drie bundels van twee duels. De tegenstanders in de groep van Sint Maarten zijn Aruba, Haïti en Puerto Rico. De wedstrijden in de poule worden gespeeld bij de nummers één, twee en drie van de plaatsingslijst. Omdat Sint Maarten zich als vierde heeft geplaatst, speelt de ploeg van Piet de Jong alleen maar uitwedstrijden.

Naast de duels in september staan er ook nog in oktober en november twee keer twee wedstrijden op het programma. De winnaar van de groep promoveert naar League A van de CONCACAF Nations League. De nummers twee en drie van de poule handhaven zich in League B. Het team dat als vierde en laatste eindigt degradeert naar League C.

Lees ook: 15-jarige speler van Alphense Boys debuteert bij Sint Maarten: ‘Voelde heel mooi’