Alphense Bruggenrun: deelnemers hardlopen en wandelen over tientallen bruggen

Foto: Studio Alphen
Koningin Juliana-brug tijdens Alphense Bruggenrun Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Tijdens de veertiende editie van de Alphense Bruggenrun hebben honderden deelnemers op donderdagavond 20 juni over tientallen bruggen gelopen en gerend.

Mensen konden kiezen tussen twee afstanden bij de hardlooptocht door het oude centrum van Alphen aan den Rijn: vijf kilometer en 21 bruggen of tien kilometer en 33 bruggen.

De finish van de tocht was bij Hendrick’s Pub, waar deelnemers en toeschouwers na afloop konden genieten van een afterparty.

Alphenaren gingen van brug naar brug

Bij de Alphense Bruggenrun is het de bedoeling om zoveel mogelijk bruggen in zo weinig mogelijk kilometers te lopen. ‘De afspraak is dat als je een brug ziet, je deze dan moet oversteken’, vertelt Willem Debets, organisator en routemaker van de Alphense Bruggenrun.

De organisatie laat weten dat ze het evenement organiseren om ‘een laagdrempelige manier te hebben om Alphenaren in beweging te brengen’. Ook hield het rekening met mensen die niet meer flexibel kunnen bewegen: ‘We hebben daarom ook een wandelroute.’

Ook was er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een informatieve wandelroute door Alphen aan den Rijn. Tijdens deze wandelroute werd de geschiedenis achter de bruggen en bruggetjes verteld.  

Geen brug te ver

Na afloop van de Alphense Bruggenrun kwamen de deelnemers bijeen onder het genot van een hapje en een drankje. ‘Dit hebben we wel weer verdiend na die tien kilometer’, vertelt een deelneemster. ‘Het was even zwoegen en afzien, maar op zo’n supermooie dag als vandaag was het superleuk om mee te doen met de wedstrijd’, vertelt een andere deelneemster van de tien kilometer.

Alphenaren ontdekten weer een beetje meer van Alphen: ‘Er waren wel wat bruggetjes, van die kleintjes, die ik nog nooit had gezien. Ik heb ook onderweg wat foto’s gemaakt, dus dat is altijd leuk’, vertelt een mevrouw die ook deelnam.

Lees ook: 44e editie Sportontmoeting in volle gang: ‘Deelnemers zijn heel sportief en enthousiast’