Alphense Kledingbank genomineerd voor Hartstikke Sociaal Bokaal

Foto: Studio Alphen

REGIO - De Kledingbank Groene Hart is genomineerd voor de Hartstikke Sociaal Bokaal. Dat is een bokaal die jaarlijks wordt uitgereikt door Rijnvicus.

Het ontwikkelbedrijf van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop reikt elk jaar de Hartstikke Sociaal Bokaal uit aan ondernemers met een sociaal hart. De prijs is bedoeld voor ondernemers die werkzoekenden een steuntje in de rug geven.

De kledingbank zamelt kleding in en geeft die kleding weer weg aan mensen die het financieel wat lastiger hebben. 'Zo ondersteunen we met elkaar deze doelgroep', vertelt voorzitter Richard Brand in De Ochtendshow van Studio Alphen. De kledingbank is actief in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

2.200 mensen worden jaarlijks geholpen

'Het is een prachtig initiatief, we werken met een groep van ongeveer 75 vrijwilligers en alle kleding wordt gratis weggegeven', vertelt Brand. De kledingbank helpt elk jaar zo'n 2.200 mensen. Volgens Brand zijn de helft daarvan kinderen. 'We zijn het afgelopen jaar meer zichtbaar geworden voor de inwoners en organiseren meer acties met andere verenigingen.'

Of de Kledingbank Groene Hart daadwerkelijk in de prijzen valt, weten we pas op donderdag 14 november. 'De nominatie vind ik al heel bijzonder', vertelt Brand trots. 'We zijn er zeker heel erg blij mee.'

Lees ook: Taallessen op niveau nodig in gemeente Alphen aan den Rijn voor nieuwkomers met een hoge opleiding

Luister hieronder naar het interview met Richard Brand. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.