Alphense squashvereniging krijgt financiële hulp van gemeente

Foto: Squash Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense politieke partijen zijn blij met de plannen van Squash Alphen. De vereniging moet gedwongen verhuizen van Nieuwe Sloot naar sportpark Kerk en Zanen. Omdat de gemeente de verhuizing wil, krijgt de squashvereniging financiële hulp.

De Alphense gemeenteraad zal akkoord gaan met een garantiestelling door de gemeente van 250.000 euro voor een lening van een half miljoen euro. De andere helft van het bedrag wordt als garantiestelling aangevraagd bij SWS, Stichting Waarborgfonds Sport. De squashvereniging heeft het geld nodig om de nieuwe squashhal te betalen.

Dat is de uitkomst van een bespreking door de Alphense politieke partijen tijdens een raadscommissievergadering op donderdag 27 juni. Het besluit zelf wordt genomen tijdens de raadsvergadering van 11 juli. Daar staat het op de agenda als hamerstuk, dus er wordt niet meer over gesproken.

Omwonenden betrekken

Verschillende politieke partijen uiten tijdens de vergadering wel een aantal zorgen. Zo willen zij graag dat omwonenden vroeg en goed worden betrokken bij de komst van de squashhal aan de Amerikalaan. De hal wordt namelijk 15 meter hoger dan in het bestemmingsplan staat. Bij een wijziging van een bestemmingsplan telt de mening van ‘de buurt’ mee. Wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) zegt toe om de squashvereniging te helpen bij deze gesprekken.

Een andere zorg is het zakken van de grond in de wijk Kerk en Zanen. De squashhal zelf wordt onderheid, deze zal dus niet zakken. Maar het parkeerterrein wordt niet onderheid. Er kan een hoogteverschil van ongeveer 40 centimeter ontstaan.

Ook wil de squashhal een optie om in de toekomst uit te breiden. Volgens Schotanus kan dat aan de kant van de hal van de schietvereniging. De wethouder zal hier een oogje op houden.

De planning

De grootste zorgen gaan over de planning. Zodra racketcentrum Nieuwe Sloot wordt gesloopt, is Squash Alphen dakloos. Het is ongewenst dat er een lange periode zit tussen squashen in de oude hal en spelen in de nieuwe hal. Ook hier houdt de wethouder een oogje in het zeil.

Lees ook: Alphense squashvereniging naar nieuwe locatie op sportpark in Kerk en Zanen