Alphense stichting gaat trainingen AI aanbieden aan ondernemers

Foto: Pixabay

ALPHEN AAN DEN RIJN -  Stichting Alphen Digitaal krijgt een subsidie van 20.000 euro om vier AI-trainingen te geven aan MKB-ondernemers. De trainingen worden in dit jaar en in 2025 gegeven. De subsidie wordt gegeven in het kader van actieve ondersteuning van ondernemingen.

Artificial Intelligence (AI) is kunstmatige intelligentie. Gebruik van AI biedt aan ondernemers kansen om productiviteit te verhogen, bedrijfsprocessen te verbeteren en innovatie te stimuleren. Dit kan leiden, dat is althans de bedoeling, tot betere bedrijfsresultaten en daarmee ook tot meer werkgelegenheid.

De ondernemers kunnen de trainingen volgen via Stichting Alphen Digitaal. Deze stichting heeft zichzelf als doel gesteld om Alphen aan den Rijn op de kaart te zetten als eerste ‘AI-stad’ in Nederland. Specifiek voor de AI-trainingen krijgt Alphen Digitaal 20.000 euro subsidie.

Het geld is door het college van burgemeester en wethouders beschikbaar gesteld om de kosten van de trainingen te dekken. Dit zodat de trainingen geen grote financiële belasting vormt voor de deelnemers. De doelgroep bestaat uit ongeveer 120 tot 160 ondernemers.

Lees ook: Energie opwekken blijkt niet te lukken: doelen niet gehaald en geen zonneparken in pijplijn