Boskoopse en Hazerswoudse plantenkwekers vallen in de prijzen op internationale beurs

Foto: Plantarium | Groen-Direkt

BOSKOOP / HAZERSWOUDE-DORP – Bij de internationale plantenbeurs Plantarium zijn twee kwekers uit Boskoop en Hazerswoude-Dorp in de prijzen gevallen. Dit jaar vond de beurs plaats op 21 en 22 augustus bij het International Trade Center in Hazerswoude-Dorp en Boskoop. Tijdens elke editie van de beurs worden er Green Retail awards uitgereikt in drie categorieën: beste nieuwigheid, beste marktinnovatie en bezoekersfavoriet.

Het Boskoopse Alex Schoemaker Living Creations BV won een gouden medaille voor ‘Beste Nieuwigheid’met de Hydrangea paniculata 'LC NO21'. Ook het Hazerswoudse Valkplant B.V. kreeg wederom goud in deze categorie, ditmaal met de Weigela florida 'Floraclar'. Vorig jaar won Valkplant BV uit Hazerswoude-Dorp de Green Retail Award voor beste nieuwigheid met de Diervilla splendens Kodiak. In de andere categorieën vielen er geen kwekers uit de regio in de prijzen.

Poolse winnaar

De Green Retail Award in dezelfde categorie werd dit jaar gewonnen door de Agastache 'Agapk plant van het Poolse Vitroflora Grupa uit Dobrcz. De drie bedrijven waren de enige met een gouden plak voor beste nieuwigheid. Er zijn wel vier planten met een zilveren en dertien planten met een bronzen medaille bekroond.

 De inzendingen voor beste nieuwigheid zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. Voor de keuring zijn er 42 planten aangemeld. Uiteindelijk werden 35 planten gekeurd.

Lees ook: Binnenkort een bankje tegen eenzaamheid in jouw buurt?