Extra Nederlandse lessen op taalschool voor internationale kinderen uit drie gemeenten: ‘Het is een uniek project’

Foto: Studio Alphen

REGIO - In Alphen aan den Rijn werd woensdagochtend de nieuwe naam onthuld voor de taalschool. De gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan samenwerken om kinderen die naar Nederland zijn gevlucht, snel de Nederlandse taal aan te leren. 

De taalschool bevindt zich in het gebouw van basisschool de Fontein. Mundus is de nieuwe naam van de taalschool. Wethouders van Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop zetten samen met de overkoepelende scholenorganisaties hun handtekening onder de nieuwe overeenkomst. 

Het doel van de taalschool is om kinderen van arbeidsmigranten, statushouders en Oekraïense vluchtelingen een zetje in de rug te geven. 'Het gaat er om dat de kinderen zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren. Dat is namelijk de basis van het kunnen functioneren in onze samenleving', zegt wethouder Gert-Jan Schotanus.

'Erg blij met de samenwerking'

'Wij werken natuurlijk samen met Nieuwkoop en Kaag en Braassem', vervolgt de wethouder. 'Juist in deze regio waar het gaat om opvang, huisvesting en het vormgeven voor de toekomst van deze kinderen, is de taalschool heel belangrijk. Ik ben erg blij en content met de samenwerking die wij hier vandaag hebben gerealiseerd.'

'Wat wij voor project hebben is echt uniek in Nederland. Ik hoop dat veel gemeenten ons initiatief gaan volgen', besluit Schotanus.

Lees ook: Alphense Kledingbank genomineerd voor Hartstikke Sociaal Bokaal