Extra wensen gemeenteraad deels verwerkt in Programmabegroting

Foto: Moerschy

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Gemeente Alphen aan den Rijn heeft verschillende besluiten van de raad verwerkt in de Programmabegroting en andere in een ‘eerste wijziging’ op de Programmabegroting. Daarin worden onder meer het behouden van kinderboerderij Bospark en de ontwikkeling van het Oude Raadhuis aan het Visserpark goedgekeurd.

De gemeenteraad gaat op donderdag 7 november eerst akkoord met de door het college gemaakte Programmabegroting en later met het voorstel voor de wijzigingen. Dat blijkt uit een toegevoegde technische toelichting op de financiële stukken tijdens de raadscommissievergadering op donderdag 10 november.

De Programmabegroting is het ‘oorspronkelijke’ financiële plaatje van de gemeente zoals door het college van burgemeester en wethouders voorgesteld. De gemeenteraad heeft echter besloten dat hierin punten uit ‘scenario 2’ moeten worden verwerkt. Het gaat om een aantal wensen van de raad die geld kosten en waar dekking voor moet worden gevonden. Dat is de theorie.

In de Programmabegroting zijn echter al een voorstellen uit scenario 2 verwerkt. Zo is de Alphenpas niet langer een bezuiniging, maar een voorstel dat moet worden uitgewerkt. Dit geldt echter niet voor Kinderboerderij Bospark, dat is nog wel een bezuiniging. Deze wordt ‘weggewerkt’ in een aanvullend raadsvoorstel met wijzigingen. Hetzelfde geldt voor de renovatie van het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark. Voor beide wensen van de raad is geen budget gereserveerd in de Programmabegroting, maar wel in de eerste wijziging op basis van scenario 2.

Lees ook: Kinderboerderij, evenementen, zorg en verenigingsleven lijken financieel gered