Gemeente steekt 1,2 miljoen euro in gebouw kinderboerderij Zegersloot

Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het hoofdgebouw van Kinderboerderij Zegersloot aan de Burgemeester Bruins Slotsingel wordt gerenoveerd en krijgt een aanbouw. Hiervoor investeert gemeente Alphen aan den Rijn een bedrag van 1,2 miljoen euro. De kinderboerderij kan uitbreiden en is dan helemaal klaar voor de toekomst.

Het gebouw van Kinderboerderij Zegersloot zoals het nu is, voldoet niet meer. Er zijn onder meer bouwkundige verbeteringen nodig en het gebouw is te klein. Door een uitgebreide renovatie wordt het gebouw ook duurzaam. Met een investering van 1,2 miljoen euro wordt Zegersloot geschikt voor meer activiteiten die aansluiten bij de toekomstvisie van Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK).

De kinderboerderij wil haar activiteiten uit kunnen breiden met onder meer groepsruimten. Deze kunnen worden ingezet voor workshops en lessen en bieden ook mogelijkheden voor gebruik door een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang (BSO).

Investeringskrediet

Al in 2022 is een voorlopig ontwerp gemaakt voor het vernieuwde hoofdgebouw van Kinderboerderij Zegersloot. Omdat in 2023 een toekomstvisie is gemaakt door SAK, is dit ontwerp aangepast. Voor de ontwikkeling van de kinderboerderij werken gemeente Alphen aan den Rijn en SAK nauw samen.

Nu het nieuwe ontwerp voor het hoofdgebouw klaar is, wordt een investeringskrediet opgenomen in de Najaarsnota van 1,2 miljoen euro. Dit bedrag wordt over een periode van 25 jaar afgeschreven, te beginnen in 2026.

Lees ook: Kinderboerderij Bospark blij met gesprekken om open te blijven: ‘Niet afbreken, maar investeren in moderniseren’