Kinderboerderij Bospark nog niet definitief gered van sluiting

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Ondanks het verzoek van de Alphense gemeenteraad staat Kinderboerderij Bospark nog altijd ingeboekt als bezuiniging. In de Programmabegroting 2025 is een post opgenomen om 30.000 euro te bezuinigen door afstoten.

De Alphense gemeenteraad heeft op 24 september gekozen voor een pakket bezuinigingen op de Alphense begroting. De keuze is gevallen op ‘scenario 2’. Hierin staat een aantal verzoeken van de gemeenteraad die verwerkt moeten worden in de Programmabegroting 2025. Onder meer wordt expliciet gesteld dat niet wordt bezuinigd op Kinderboerderij Bospark.

Desondanks is een bezuiniging van 30.000 euro ingeboekt om de kinderboerderij te sluiten. In de toelichting op deze post staat: ‘Met het afstoten van Kinderboerderij Bospark kan 30.000 euro structureel bespaard worden op geplande onderhoudskosten vanaf 2026.’

Deze bezuiniging kan niet worden gerealiseerd als afstoten niet doorgaat. De enige mogelijkheid om dit voor elkaar te krijgen, is als de gemeenteraad op 7 november een motie aanneemt waarin de kinderboerderij definitief wordt gered.

Lees ook: Kinderboerderij, evenementen, zorg en verenigingsleven lijken financieel gered