Klas van Alphense basisschool haalt duizenden euro’s op: ‘Echt een teamprestatie geweest’

Basisschool De Rank Foto: Google Maps

ALPHEN AAN DEN RIJN – Tijdens de landelijke Kinderpostzegelactie begin deze maand heeft Groep 8A van basisschool De Rank in Alphen aan den Rijn duizenden euro’s opgehaald. De klas heeft 7.887,57 euro ingezameld met de kinderpostzegels. ‘Dat is indrukwekkend, het is echt een teamprestatie geweest’, vertelt Rody Domburg, de meester van de klas in De Ochtendshow van Studio Alphen.

Ondanks het wisselvallige weer gingen de leerlingen van Groep 8A vol enthousiasme langs de deuren voor de kinderpostzegelactie. ‘Ik heb juist gezegd dat het een kans is, want een hoop andere kinderen blijven dan binnen. Dat geeft ons de kans om met een regenpak en paraplu op pad te gaan. Het is een beetje creatief denken’, zegt de meester van Groep 8A op De Rank.

Vorig jaar bestond de klas nog uit 28 leerlingen, maar dit jaar werd er met minder leerlingen toch meer geld opgehaald. De klas bestaat dit jaar namelijk uit 21 leerlingen ‘Je komt dan toch zeven man tekort ten opzichte van afgelopen jaar. Maar toen kwamen we pas ongeveer tot halverwege het bedrag van dit jaar’, legt Domburg uit.

Alle leerlingen hebben meer dan 100 euro opgehaald

Van dat totale bedrag heeft Loeke, een van de leerlingen in de klas, in haar eentje zelf 1.042,25 euro verdiend. ‘Ze is behoorlijk wat deuren af gegaan voor het verkopen van de kinderpostzegels. Loeke zegt zelf 50 deuren, maar ik denk dat er bij 50 deuren ja is gezegd en dat het er stiekem nog veel meer zijn geweest’, zegt Domburg trots.

De meester is ook ontzettend trots op de rest van zijn klas: ‘Er is geen enkele leerling in deze groep die minder dan 100 euro heeft verdiend. Ze zitten allemaal boven de 100 euro of ver daar boven. Hier in de omgeving hebben andere groepen 7 en 8 ook mooie bedragen opgehaald. Die zitten rond de 2000 en 2500 euro en bij elkaar opgeteld gaat het allemaal naar hetzelfde doel, dus dat is echt fantastisch.’

Lees ook: Docent Alphense basisschool na 46 jaar met pensioen: ‘Van krijtbord naar whiteboard en daarna digibord’

Luister hieronder naar het interview met Rody Domburg. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.