Middelbrand in kapperszaak aan de Ouvertureweg, woningen ontruimd

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aan de Ouvertureweg in Alphen aan den Rijn is donderdagavond brand uitgebroken in een kapperszaak. De woningen boven de zaak zijn ontruimd. 

De melding van de brand kwam rond 21.35 uur binnen. Al snel werd opgeschaald naar een middelbrand. Boven de kapperszaak waar de brand is ontstaan, zijn woningen. Deze moesten worden ontruimd. Volgens een verslaggever van Studio Alphen ter plaatse ging de ontruiming moeizaam.

De brandweer was met veel materieel aanwezig, waaronder blusauto's uit Waddinxveen. Zowel aan de voor- als achterkant van het gebouw wordt geblust. Om binnen te komen moest een ruit worden ingeslagen, zegt de verslaggever. Naastgelegen winkels zijn door de brandweer via de deur geopend, om te controleren of de brand niet is overgeslagen.

Rook

Een woordvoerder van de brandweer zegt tegen Studio Alphen dat het vuur niet is overgeslagen naar andere panden of de bovengelegen woningen. De rook heeft zich wel verspreid door de verschillende panden. Na metingen en overleg met Stichting Salvage kon een aantal bewoners direct terugkeren naar huis. 

Tien minuten na het starten met het blussen, nam de rookontwikkeling af. Op straat waren veel mensen te vinden, waaronder buurtbewoners, die kwamen kijken naar de brand. De politie hield de kijkers op afstand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Lees ook: Mogelijk flexflitspaal op Oranje Nassausingel: ‘Vergt wat moeite om menselijk gedrag op de weg te beïnvloeden’