Opnieuw politiehelikopters boven Alphen, arrestatieteam ingezet

Agenten zoeken naar sporen van de schietpartij Foto: Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor de tweede keer deze donderdag zijn politieagenten massaal op een melding in Alphen aan den Rijn afgekomen. Na de schietpartij op klaarlichte dag in de Prins Hendrikstraat, is er nu wederom een politiemacht aanwezig in de stad.

Rond 23.15 uur hangen er twee politiehelikopters boven Alphen. Bij winkelcentrum De Baronie aan de Prinses Margrietlaan posten meerdere politievoertuigen. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is.

Een woordvoerder van de politie kan alleen kwijt dat er tot dusver twee arrestaties zijn verricht, onder andere in de buurt van de Havenstraat bij de brandweerkazerne. Dat had te maken met 'een lopend onderzoek'. Bij de aanhouding is een arrestatieteam ingezet.

De massale politie-inzet komt vijf uur na de brute schietpartij in de Prins Hendrikstraat. Daar nam een schutter twee woningen onder vuur met een automatisch geweer. Op dat moment was er veel publiek op straat.

Na de schietpartij volgde een klopjacht op de dader, die in Almere eindigde. Ook twee politiehelikopters voegden zich bij deze achtervolging. Er werden twee arrestaties verricht, en in een auto is een vuurwapen gevonden.

Lees ook: Schutter met automatisch geweer schiet op Alphense woningen: twee verdachten aangehouden door politie