Schutter met automatisch geweer schiet op Alphense woningen: twee verdachten aangehouden door politie

De vermoedelijke schutter in beeld in Alphen aan den Rijn Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Meerdere mensen zijn donderdagmiddag getuige geweest van de kogelregen in de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn. De 22-jarige Joy zag hoe de schutter met een automatisch geweer twee woningen onder vuur nam. 'Hij keek mij recht in de ogen aan.'

Rond 17.30 uur wordt groot alarm geslagen in Alphen, waar een man zeker tien kogels afvuurt op twee woningen. De schutter was in het zwart gekleed, droeg een capuchon en ook zijn gezicht was bedekt.

Joy was getuige van de kogelregen. 'Eerst vuurde hij meerdere kogels af, en daarna stopte hij. Toen keek de schutter mij recht in de ogen aan. Vervolgens ging-ie weer verder en ben ik een winkel ingevlucht, en is alles op slot gedaan. Ik ben me kapot geschrokken.'

Er gaan foto's rond van de vermoedelijke schutter. Het adres en tijdstip van de melding komen overeen met de afbeelding:

De vermoedelijke schutter in beeld in Alphen aan den Rijn Foto: Studio Alphen

Eerder deze week was er ook al een schietpartij in Alphen aan den Rijn, een paar honderd meter verderop aan de Paradijslaan. Ook daar was Joy getuige van. 'Ja, echt bizar.'

Bij dat incident loste de politie een schot nadat een verdachte de benen nam. Zij werden gearresteerd in verband met een lopend onderzoek, waarvan nog geen verdere details gedeeld zijn.

Getuigen vertellen aan Omroep West, mediapartner van Studio Alphen, dat de schutter na de schietpartij richting de Stationsstraat vlucht. Daar staat een zwarte auto klaar en vertrekt op hoge snelheid.

Agenten zoeken naar sporen van de schietpartij Foto: Omroep West

Even voor 21.00 uur liet een woordvoerder van de politie weten, dat er in Almere twee verdachten zijn gearresteerd. In hun voertuig is een vuurwapen gevonden. Het is nog onduidelijk of het om het automatische geweer gaat dat op de foto's is te zien.

Bij de schietpartij is niemand gewond geraakt. Rondom de beschoten woningen zijn linten opgehangen en doen rechercheurs onderzoek. Getuigen wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

Lees ook: Zeker tien kogels afgevuurd op woningen in Prins Hendrikstraat, politiehelikopters zoeken naar schutter