‘Mooie stap’ voor kinderboerderij Zegersloot, maar gesprekken over locatie Bospark lopen nog

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dankzij een investering van meer dan 1,2 miljoen euro van de gemeente Alphen aan den Rijn kan het hoofdgebouw bij kinderboerderij Zegersloot gerenoveerd en er wordt een aanbouw gerealiseerd. Er bestaan echter nog altijd zorgen om het voortbestaan van de andere kinderboerderij in Alphen aan den Rijn, namelijk die in het Bospark. 

Wim Roest, de voorzitter van Stichting Alphense Kinderboerderijen benadrukt dat het gaat om structurele kosten, de 1,2 miljoen euro die naar de kinderboerderij Zegersloot gaat is een eenmalige investering. 'Dit is een manier om de terugkerende kosten iets terug te dringen', vertelt Roest in De Ochtendshow van Studio Alphen. 'Bij het Bospark willen we dat ook doen, alleen die gesprekken lopen nog. Dat is dus nog even afwachten.'

Door de investering van de gemeente kan het hoofdgebouw worden aangepakt en klaar worden gemaakt voor de toekomst. Roest is blij met deze investering. 'We gaan weer een mooie stap zetten', stelt hij. Het hoofdgebouw wordt volledig gemoderniseerd en er komen meerdere groepsruimten. Deze zouden kunnen worden ingezet voor workshops, lessen, verhuur en een kinderopvang.

Dieren hoeven niet te verhuizen

'Dit biedt de mogelijkheid om de kinderboerderij voor meerdere dingen in te zetten en eigen inkomsten te genereren', aldus Roest.  'In het voorjaar willen we beginnen met bouwen', vervolgt de voorzitter. Tijdens de verbouwing kan de kinderboerderij open blijven en hoeven de dieren niet te verhuizen.

Lees ook: Gemeente steekt 1,2 miljoen euro in gebouw kinderboerderij Zegersloot