Uitgaanstips van de week: Rock & Roll en optreden zanger van The Voice Senior

Foto: Khabbaz/Hans Schoo

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Deze week staan er een aantal concerten op het programma in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is.

Dilana Smith treedt donderdagavond op in Theater Castellum. De Zuid-Afrikaanse rockzangeres trad eind augustus ook al op tijdens de opening van het culturele seizoen en geeft nu een concert in het Alphense theater. De rocksensatie kruipt in de huid van rocklegendes zoals Tina Turner, Janis Joplin en Cyndi Lauper. Smith zingt nummers van haar idolen, maar ook haar eigen liedjes.

Dezelfde avond is er Barock & Roll in de Oudshoornse Kerk. Het kamermuziekseizoen bij Cornelis de Vlaming wordt afgetrapt met een concert van het Combattimento. Muziek van componisten Purcell, Telemann, Vivaldi en Falconieri zal de revue passeren.

Neil Diamond Project, dansworkshop en expositie

Zanger Georges, bekend van The Voice Senior, wordt komende zaterdag door tienkoppige band begeleid in The Cube in Boskoop. Hij zingt nummers van Neil Diamond. Al sinds 2019 is the Neil Diamond Project niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische theaters.

Tijdens de Zin in Zondag is er bij de Bibliotheek Alphen centrum een dansworkshop. Je leert tijdens deze workshop de basis van Dabke, dat is een dans die positieve energie geeft en mensen met elkaar verbindt. Het is een populaire volksdans uit het Midden-Oosten in landen zoals Syrië, Jordanië, Libanon en Palestina.

Een nieuwe expositie is tot en met 16 oktober te zien in Galerie Alphen Art. Er zijn bij de tentoonstelling werken te zien van acht kunstenaars uit heel Nederland. Verschillende fotografen, schilders en een 3D-kunstenaar hebben kunst beschikbaar gesteld.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Oldtimerdag, Monumentendag, Orgeldag en Taptoe