Alphen aan den Rijn wil flexflitspaal op Oranje Nassausingel

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wethouder Relus Breeuwsma (verkeer) is in overleg over het plaatsen van een flexflitspaal op de Oranje Nassausingel. In navolging van gemeente Amsterdam wil ook Alphen aan den Rijn een proef doen met deze flitspalen.

Gemeente Amsterdam doet een proef met flitspalen om in 30 kilometer per uur-gebieden te kunnen handhaven. Raadslid Nico de Jong (LBA) vraagt tijdens de raadsvergadering van donderdag 20 juni of er niet iets dergelijks ook in Alphen aan den Rijn kan. ‘Bijvoorbeeld in de dorpen met 30 kilometer per uur-zones of op de Oranje Nassausingel waar 50 kilometer per uur geldt, maar waar vaak harder wordt gereden.’

Wethouder Breeuwsma (CDA) meldt dat hij al in gesprek is met het Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM), de overheidsinstantie die de proeven met flitspalen regelt. ‘Wij willen inderdaad graag ook een proef in Alphen-Stad op de Oranje Nassausingel. We zijn in gesprek, dus er ligt nog geen toezegging.’

Dodelijk ongeluk

Op de Oranje Nassausingel werd bijna twee jaar geleden de 20-jarige Kaylee doodgereden. De dader zou daarbij 134 kilometer per uur hebben gereden. Toen gold nog een maximum snelheid van 70 kilometer per uur op de Oranje Naussausingel. Inmiddels is dat verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Een flexflitspaal is een tijdelijke en verplaatsbare flitspaal. Volgens het Openbaar Ministerie zorgt dit ervoor dat het aantal overtredingen en de gemiddelde snelheid erg snel omlaag gaat.

Lees ook: Dader doodgereden Kaylee (20) komt na twee jaar vrij, familie woedend