Alphenaar Arvin Slagter twee keer redder in nood bij Nederlandse 3x3-basketbalploeg op Spelen

Foto: fiba.basketball

ALPHEN AAN DEN RIJN – Alphenaar Arvin Slagter is tot twee keer toe de redder in nood geweest voor de Nederlandse 3x3-basketbalploeg op de Olympische Spelen. De 38-jarige Alphense basketballer scoorde op vrijdag tijdens de groepswedstrijden tegen Polen en Litouwen belangrijke punten in de slotfase.

Het Nederlandse team speelde vrijdagochtend eerst tegen Polen. De Nederlanders kwamen sterk uit de startblokken met als gevolg een 4-1 voorsprong. De Poolse basketballers gooiden met fysiek spel de beuk erin en kwamen tot 6-6 op gelijke hoogte.

Polen liep verder uit tot 10-12, maar toen Slagter weer terug in de ploeg kwam, stelde Nederland orde op zaken. De Alphenaar gaf eerst een assist op Dimeo van der Horst en scoorde vervolgens zelf een tweepunter. In de slotfase scoorde Slagter, dankzij een controversiële fout van een Poolse speler die het net van de basket aantikte, ook het winnende punt waardoor Nederland met 21-17 van Polen won.

Nederland ontsnapt in laatste minuut

Ook in de zesde groepswedstrijd tegen Litouwen begon Nederland goed. Na een gelijke stand van 6-6 wist de ploeg met Slagter een voorsprong op te bouwen door een aantal tweepunters. Door een stand van 16-8 leek de wedstrijd gespeeld voor de Nederlandse basketballers, maar Worthy de Jong gooide twee vrije worpen mis na teamfouten van Litouwen.

Vervolgens wisten de Litouwers het gat te dichten en kwamen in de laatste minuut dankzij een tweepunter zelfs op gelijke hoogte tot 16-16. Vervolgens bracht Slagter Nederland met een tweepunter weer op voorsprong en was het slotakkoord voor De Jong die de eindstand van 19-16 op het scorebord zette.

Door de vierde overwinning in zes groepswedstrijden heeft het Nederlandse 3x3-basketbalteam zich al verzekerd van een plaats in de knock-outfase. Nederland is al geplaatst voor de tussenronde maar een plek in de halve finale is ook nog mogelijk. Daarvoor is de ploeg echter afhankelijk van andere resultaten in de groepsfase. Nederland speelt op zondagavond de laatste wedstrijd in de groepsfase van het 3x3-basketbaltoernooi op de Spelen tegen de Verenigde Staten.

Lees ook: Alphense basketballer neemt revanche met Nederlandse ploeg op Spelen na nederlaag in laatste seconden