Alphens talent Nassef Chourak verlengt contract bij Ajax

Foto: Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN – Ajax heeft het contract van Nassef Chourak verlengd. Het Alphense talent en de Amsterdamse voetbalclub hebben een overeenstemming bereikt voor een nieuwe verbintenis tot en met juni 2025. Het oude contract van de 20-jarige middenvelder liep tot medio 2024.

Chourak speelde voorheen in de jeugd van Alphense Boys. Op twaalfjarige leeftijd ging hij naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Twee jaar na die transfer maakte het talent in 2018 de overstap van ADO naar Ajax.

Debuut in betaalde voetbal

De linksbenige middenvelder maakte vorig jaar in augustus zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens de wedstrijd SC Cambuur – Jong Ajax in de Keukenkampioen Divisie. Het talent uit Alphen aan den Rijn speelde tot nu toe 33 wedstrijden voor het beloftenelftal van Ajax, waarin hij vier doelpunten heeft gemaakt.

Marijn Beuker, Directeur Voetbal bij Ajax, is blij met de contractverlenging van Chourak: ‘Nassef is een technisch verfijnde middenvelder, die op meerdere posities uit de voeten kan. Afgelopen seizoen heeft hij veelvuldig geproefd aan Betaald Voetbal. Aan hem nu de taak om belangrijk te zijn voor het team en weer een volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling.’

Lees ook: Alphens voetbaltalent op punt van doorbreken bij Ajax: ‘Veel te danken aan strenge vader’