Alphense basketballer neemt revanche met Nederlandse ploeg op Spelen na nederlaag in laatste seconden

Foto: fiba.basketball

ALPHEN AAN DEN RIJN – De Alphense basketballer Arvin Slagter heeft samen met zijn ploeggenoten van de Nederlandse 3x3-basketbalploeg donderdag twee wisselende resultaten geboekt op de Olympische Spelen. In de derde wedstrijd tijdens de groepsfase van het 3x3-basketbaltoernooi verloor Nederland van Servië. De vierde wedstrijd wist het Nederlandse team wel te winnen van Frankrijk.

Nederland begon donderdagochtend ijzersterk aan het duel tegen Servië. Na twee minuten spelen was het sterspeler Worthy de Jong die de Nederlanders op een 7-5 voorsprong wist te zetten. Zesvoudig wereldkampioen Servië knokte zich echter goed terug en boog de achterstand om in een voorsprong.

Na een overtreding van Slagter liep Servië verder uit, maar vervolgens kwam Nederland met de Alphenaar na een comeback in de slotfase op gelijke hoogte tot een stand van 19-19. In de laatste seconden van de wedstrijd scoorde Servië nog een tweepunter waardoor Nederland uiteindelijk met 21-19 verloor en voor de tweede keer in de groepsfase onderuitging.

Sportieve revanche tegen Frankrijk

Het Nederlandse 3x3-basketbalteam moest donderdagmiddag wederom aan de bak voor een groepswedstrijd op de Olympische Spelen tegen gastland Frankrijk. Na twee nederlagen op rij hadden Slagter en zijn ploeggenoten een overwinning hard nodig. De Franse ploeg wist De Jong uit de wedstrijd te spelen, want hij scoorde slechts drie punten tijdens het duel.

Teamgenoot Dimeo van der Horst nam de rol van vedette over bij Nederland want hij scoorde acht punten tegen Frankrijk. Terwijl Slagter ook een belangrijke bijdrage leverde met drie punten. Uiteindelijk wist Nederland zich te revancheren na de nederlaag tegen Servië door Frankrijk met 20-13 te verslaan.

Door de overwinning staat Nederland momenteel na vier wedstrijden vijfde in de groepsfase. De nummers één en twee van de groep gaan direct door naar de halve finale. De nummers drie tot en met zes moeten eerst nog tegen elkaar strijden in de kwartfinale voor de overige twee plekken in de halve finale. Arvin Slagter komt vrijdag weer twee keer in actie. Nederland speelt dan tegen Polen en Litouwen.

Lees ook: Nederlandse 3x3-basketbalploeg met Alphenaar verliest tegen regerend olympisch kampioen