‘Bandtalentenjacht’ Alphen on Fire keert terug: ‘Willen popcultuur een boost geven’

Simon in De Stek - tweede voorronde Alphen on Fire Foto: KHABBAZ

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Een Alphense talentenjacht keert terug. Er komt een tweede editie van de lokale bandwedstrijd Alphen on Fire. Bands uit de hele gemeente Alphen aan den Rijn kunnen meedoen.

De organisatie wil met deze wedstrijd lokale muzikanten een kans geven om hun talent te laten zien: ‘Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven. Meer podia bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan.’

De bandcontest wordt afgetrapt met vier voorrondes. De bands strijden in deze voorrondes voor een plek in de finale die in maart 2025 op het programma staat. Een ervaren jury is aanwezig bij de voorrondes en de finale. Beginnende en ervaren bands kunnen meedoen aan de wedstrijd. De winnaar van de finale krijgt als prijs een dag studio-opname met je eigen band. De inschrijving voor de muziektalentenjacht is geopend. Inschrijven met je band kan tot 7 oktober.

Programma voorrondes

  • Zaterdag 16 november: Het Stek in Hazerswoude-Dorp
  • Zaterdag 14 december: Pleyn68 in Hazerswoude-Rijndijk
  • Zaterdag 25 januari: MAX in Alphen aan den Rijn
  • Vrijdag 21 februari: The Cube in Boskoop