Gemeente wil daklozen huisvesten in pand van 1,5 miljoen euro aan de Hoorn

Foto: Google Maps

ALPHEN AAN DEN RIJN – De gemeente Alphen aan den Rijn wil met een nieuwe pilot tijdelijk daklozen huisvesten op Hoorn 198 in Alphen aan den Rijn. Dit pand heeft een waarde van 1,5 miljoen euro. Met de tijdelijke voorziening aan de Hoorn wordt volgens de gemeente een aantal van de meest urgente situaties aangepakt.

Door de krapte op de woningmarkt ziet de gemeente een onwenselijke situatie ontstaan. Daarom wil het gemeentebestuur zoveel mogelijk voorkomen dat verdringing en ongewenste concurrentie ontstaat tussen reguliere en niet-reguliere huisvesting van Alphense inwoners. Om dit probleem aan te pakken, wil de gemeente tijdelijk Hoorn 198 huren voor huisvesting van zogenaamde spoedzoekers tot april 2026.

Ondersteunen van spoedzoekers

De pilot is bedoeld om inwoners te huisvesten die momenteel geen gebruik kunnen maken van de reguliere woningmarkt, mensen die dak- en thuisloos zijn of opvang nodig hebben. De gemeente probeert deze zogenoemde spoedzoekers te ondersteunen. ‘In de pilot krijgen deze groepen tijdelijk de ruimte om op adem te komen en met de zorg- en ondersteuningsvraagstukken aan de slag te gaan’, verklaart de gemeente.

Inwoners draaien daarnaast ook gelijk in een huiselijke setting mee. Op deze manier moeten ze een dag- en nachtritme opbouwen en uiteindelijk is het doel om terugval van deze mensen te voorkomen.

Lees ook: Bouw van asielzoekerscentrum Hoorn-West begint in augustus