Hoge energie- en servicekosten Woonforte moeten gewoon worden betaald

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN -  De hoge afrekening van energie- en servicekosten in sommige wooncomplexen van woningcorporatie Woonforte zijn terecht. De prijs voor energie over 2023 is erg hoog door de aankoop in 2022.

Woonforte meldt dat het bij de jaarlijkse afrekeningen gaat om doorberekening van tarieven. Het gaat bij de afrekening van 2023 over prijsafspraken uit 2022. In dat jaar waren de tarieven erg hoog, onder meer door de oorlog in Oekraïne. Ook zijn door de Rijksoverheid heffingen opgelegd.

De huurcommissie heeft de afrekeningen over 2023 bekeken en vindt dat deze gewoon moeten worden betaald. Ook als de kosten erg hoog zijn. Daarbij gaat de huurcommissie ervanuit dat de kosten correct zijn berekend.

Afrekeningen extra gecontroleerd

Woonforte is bereid om rekening te houden met persoonlijke omstandigheden en zal betalingsafspraken hierop afstemmen. Ook zal Woonforte de afrekeningen van de complexen De Jozef en Stationsplein een keer extra controleren. Hierover was onrust ontstaan op sociale media. Raadslid Ank de Groot (RGL) heeft daarom raadsvragen gesteld en antwoord gekregen.

Lees ook: Woonforte heft verbod op huisdieren in appartementencomplex Zaagmolen op, inwoners mogen toch dieren houden