Na zomervakantie rijden er vaker bussen in Alphen aan den Rijn en Boskoop

Arriva-bussen in Alphen aan den Rijn Foto: John Wiersma

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Na de zomervakantie rijden er meer bussen in Alphen aan den Rijn en Boskoop. In de regio van Alphen aan den Rijn zijn er vanaf maandag 2 september extra busritten. Voor de regio’s Gouda en Rotterdam geldt de reguliere dienstregeling vanaf maandag 26 augustus en in Leiden en de Duin- en Bollenstreek rijden er ook meer bussen vanaf 2 september.

Door het einde van de zomervakantie reizen er straks weer meer mensen met het openbaar vervoer. Daarom voegt Arriva tijdens werkdagen bij verschillende drukke lijnen extra busritten toe aan de dienstregeling. Er zullen zowel in als buiten de spits meer bussen gaan rijden.

Arriva meet dagelijks het aantal reizigers per buslijn. Op basis van deze cijfers en de start van het onderwijs voor MBO, HBO en universiteiten verwacht de vervoersmaatschappij met deze aanpassingen aan de dienstregeling in te kunnen spelen op de reisbehoefte van inwoners in de regio Zuid-Holland.

Gewijzigde dienstregeling bussen in gemeente Alphen aan den Rijn

In de gemeente Alphen aan den Rijn rijden er op de volgende buslijnen meer bussen vanaf 2 september:

  • Lijn 169 Alphen aan den Rijn-Leiden
  • Lijn 187 Boskoop-Leiden
  • Lijn 247 Nieuwkoop-Alphen aan den Rijn
  • R-Net 470 Alphen aan den Rijn-Schiphol

Hogere frequenties

Op buslijn 169 tussen Alphen aan den Rijn en Leiden Centraal rijdt de bus in de ochtendspits momenteel twee keer per uur. Met de nieuwe dienstregeling vanaf 2 september zal de bus vier keer per uur rijden tijdens de ochtendspits om te zorgen voor voldoende zitplaatsen.

Bij de R-Net 470 buslijn tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol wordt de spits met een halfuur vervroegd met het toevoegen van een extra busrit. Door deze verandering rijdt er vanaf 16.45 uur vanuit Alphen aan den Rijn en 16.30 uur op Schiphol elke tien minuten een bus op deze route.

Ook in de dienstregeling van lijn 247 tussen Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn wordt het aantal busreizen opgeschroefd in de ochtendspits. Op deze buslijn rijdt er langer ieder kwartier een bus tot 08.30 uur. Op deze manier wordt het volgens Arriva bij een aantal ritten minder druk.

Betere verbinding in Boskoop

Voor buslijn 187 tussen Boskoop en Leiden Centraal geldt dat de bus tussen 6.30 uur en 19.00 uur straks wordt verdubbeld naar elke 30 minuten, oftewel twee keer per uur zal rijden. Daarnaast is er elk halfuur een aansluiting met de R-net Sprinter op het station van Boskoop.

De aansluiting tussen de lijnbus en buurtbus 728 zal fors worden verbeterd. Daardoor krijgen inwoners uit Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk volgens Arriva een betere verbinding met elkaar en met Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden.

Lees ook: Laatste halte voor Hazerswoudse Buurtbusproject: bussen staan klaar, nu nog mensen achter stuur