Uitgaanstips van de week: festival, open dag van De Werf en voorstelling van Rundfunk

Foto: Patrick Visser

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Een festival dat is vernoemd naar een koe, een voorstelling van de bekende televisieserie Rundfunk en een open dag op De Werf in Alphen aan den Rijn. Dit en meer staat komende week in de gemeente Alphen aan den Rijn op het programma. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is.

De mannen van Certain Animals nemen vrijdag bij de voorstelling Dad Rock in Parkvilla het publiek mee op een reis door de platenkast van hun vaders. Deze muzikanten waren eerder bekend als de WannaBeatles. In deze voorstelling geven zij hun vaders luistertips en mixen dat met bands uit hun eigen tijd. Ze spelen muziek van legendarische bands, vermengen dat met eigen werk en vertellen verhalen. Een voorstelling voor iedereen die iets heeft met de muziek uit de jaren ‘60 en ’70.

Op De Werf in Alphen aan den Rijn wordt zaterdag een open dag gehouden. Wethouder Anouk Noordermeer opent ’s middags ateliers van drie nieuwe kunstenaars bij de creatieve broedplaats. Daarnaast openen ook andere ondernemers hun deuren en er zijn de hele dag activiteiten. Van kunstdemonstraties, workshops en spelletjes tot knutselen, een grote sjoelbak en bingo.

Festival Marloes en Schau

Aanstaande zaterdag is er ook een muziekfestival in Hazerswoude-Rijndijk. In de Hazerswoudse polders vindt Festival Marloes plaats. Het begon ooit als een vriendenfeestje op een boerderij en is vernoemd naar een prijswinnende koe. Inmiddels is het uitgegroeid tot een lokaal festival. Dit jaar treden Husberry Kings, Zoeterwous, Sonic Whip, Box of Kings en Dilana Smith met haar rockband.

De televisieserie Rundfunk komt naar Theater Castellum. Na het succes op TV ontvingen de eerste twee theatervoorstellingen van Rundfunk lovende recensies en het duo won ook nog eens de Neerlands Hoop cabaretprijs. Nu zijn ze terug in het theater met hun derde voorstelling ‘Schau’. Een uitnodiging in hun woorden: ‘Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel.’

Schrijversbezoek en barok met Argentijnse tango

Op zondag is er een schrijversbezoek van Ida Does in buurthuis Mozaïek. Onlangs verscheen haar kinderboek Virginia over een meisje dat in slavernij leeft op Aruba. De schrijfster komt tijdens de Zin in Zondag vertellen over hoe het boek tot stand is gekomen en ze gaat eruit voorlezen. Het is een Afefe verhaal, wat het Yoruba-woord is voor wind en heeft een magische betekenis.

Aubrey Snell en Trio Tangata staan zondag in Castellum. De combinatie van saxofoon, bandoneon en piano komt niet vaak voor. De Alphense saxofoniste Aubrey Snell en Trio Tangata combineren dat juist samen met elementen uit de klassieke barok en de Argentijnse tango.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: minifestival in Alphen aan den Rijn, open podium en kunstroute door Boskoop