Uitgaanstips van de week: Oldtimerdag, Monumentendag, Orgeldag en Taptoe

Foto: John Wiersma

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – In het komende weekend zijn er verschillende speciale dagen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is.

Aanstaande zaterdag is het niet alleen Oldtimerdag, maar ook Nationale Monumentendag en Nationale Orgeldag. De deuren van vele monumenten, zoals oude panden, molens en kerken, staan op deze dag wagenwijd open voor bezoekers.

De Monumentendag wordt afgesloten met een gratis familievoorstelling in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn om 16.00 uur. Bij de voorstelling Beethoven speelt Simon Stelling op het orgel. Ook Aubrey Snell (saxofoon en spel) en Theo de With (spreker en spel) treden op tijdens het stuk.

Aftrap Alphense feestweek

Dezelfde dag wordt ’s avonds de Alphense feestweek geopend met de Taptoe Alphen op het Lauraplein. Honderden muzikanten treden vanaf 20.00 uur op. Verschillende korpsen uit de gemeente en regio doen mee aan de Taptoe, zoals Con Brio en DSS.

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan kun je ook nog op zaterdagavond terug in de tijd gaan met de hits van ABBA. De ABBA-tribute band Waterloo 74 treedt dan namelijk op in The Cube in Boskoop vanaf 20.00 uur.

De theaters in Alphen aan den Rijn vieren allebei een bijzondere gelegenheid. In Castellum vindt zondag 15 september de seizoensopening plaats met verschillende optredens. In Parkvilla is onlangs de compleet gerenoveerde filmzaal heropend. Parkvila heeft daarom in de hele maand september acties. Tot en met 18 september kunnen bezoekers bijvoorbeeld een gratis introducé meenemen naar een film.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: voorstellingen en optredens bij Castellum en Parkvilla