Uitgaanstips van de week: optreden Alphense actrice uit Syrië en aftrap show Hans Klok

Foto: KHABBAZ

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Ondanks het warme zomerweer zijn er nog genoeg dingen die je in de gemeente Alphen aan den Rijn kunt doen, ook in de hitte. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is in de gemeente.

Als het buiten te warm is voor je deze week, dan kun je verkoeling opzoeken in de filmzaal van Castellum met airco. Komende week is onder andere de film Treasure te zien in het theater. Deze komische dramafilm gaat over de Poolse Edek die na de oorlog naar de Verenigde Staten is geëmigreerd.

Zijn dochter Ruth is een Amerikaanse muziekjournalist. Ze neemt haar vader mee op een vader-dochter roadtrip naar zijn geboorteland Polen. Tijdens hun reis ondervinden ze vooral een generatiekloof en cultuurclash in het postcommunistische Polen in de jaren ’90.

Optredens Sally Jabour en Hans Klok

De Syrische actrice Sally Jabour uit Alphen aan den Rijn is net afgestudeerd en staat op de Parade. Ze treedt woensdagavond op in Paradise Circus Now tijdens het rondreizende theaterfestival de Parade in Utrecht. Vanaf half augustus is de show te zien in Amsterdam.

Deze week trapt Hans Klok zijn tour door Nederland af bij Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Zijn nieuwe voorstelling Face the Future is gebaseerd op actuele thema’s zoals Artificial Intelligence en Virtual Reality. De optredens van Hans Klok vinden plaats op zaterdag 3 en zondag 4 augustus.

Productiehuis zoekt nog talenten voor locatievoorstelling

Productiehuis Alphen zoekt nog talenten voor de locatievoorstelling Kringloop de Hoop. Er is nog plek bij een paar acts voor amateuracteurs en je kunt je als muzikant aansluiten bij de band.

De voorstelling vindt eind augustus plaats in een grote botenhal van de Werf. Het verhaal gaat over een kringloopwinkel en is gebaseerd op een script van theatergroep Vis à Vis uit Almere.

Lees ook: Productiehuis Alphen op zoek naar kindercast kerstvoorstelling: ‘Een beetje acteren en inleven in het personage’