Uitgaanstips van de week: Romeins Festival, fietstocht door drie provincies en expositie

Foto: John Wiersma

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Het is nog hartje zomer, maar er zijn ook deze week weer uitjes die je kunt doen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is in de gemeente.

Bij Galerie Alphen Art is vanaf vrijdag 9 augustus tot en met 11 september een nazomerse expositie te bezichtigen. De tentoonstelling bevat een mix aan kunstwerken en makers. Er zijn abstracte schilderijen met acryl- en olieverf van Ronald de Haas, lino- en houtsneden van Marco van Ooijen en keramische beelden van Ed de Kruijf. Jacoline Brak vertaalt haar driedimensionale werk in beeld met brons, steen en schilderijen.

De expositie wordt komende vrijdagavond om 19.30 uur geopend met een optreden van de bluesrock band Just Got Paid. De band is vernoemd naar een lied van ZZ-top en de cover van bluesrock gitarist Joe Bonamassa. De band speelt naast bluesrock ook poprock van Clapton, Stones, Deep Purple en Hendrix. De expositie van Galerie Alphen Art is te zien in Winkelcentrum De Aarhof 41.

Romeinse tijd in Archeon en fietsen door provincies met Avanti

In het Alphense museumpark Archeon vindt tot en met zaterdag 17 augustus voor de 25ste keer het Romeins Festival plaats. Romeinse soldaten, ambachtslieden, vrouwen en kinderen hebben hun kamp tijdens het festival opgezet in Archeon. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het Romeinse kamp en demonstraties of andere activiteiten bekijken.

Fietstoerclub Avanti organiseert zaterdag 10 en zondag 11 augustus de Drie Provinciëntocht. De route van de Alphense fietsersclub loopt door de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Deelnemers fietsen door het veenweidegebied van het Groene Hart en het plassengebied op de grens van de drie provincies. Er zijn routes van 70, 90 en 130 kilometer. Inschrijven voor de fietstocht kan op de website van Avanti.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: optreden Alphense actrice uit Syrië en aftrap show Hans Klok