Van Boetzelaerstraat autoluw, nieuwe bushaltes bij Hema en weekmarkt

Foto: Jeron Groeneveld

ALPHEN AAN DEN RIJN – Streekbussen lijn 147 (Uithoorn-Alphen) en 101 (Woerden-Alphen) gaan vanaf 2025 een andere route rijden door het Alphense centrumgebied. Ook voor de stadsbussen, lijn 1 en 2, komen er extra haltes onder meer bij de weekmarkt Thorbeckeplein.

Door de werkzaamheden in het stadshart Lage Zijde worden wegen in het stadshart anders ingericht. De Van Boetzelaerstraat wordt bijvoorbeeld verblijfsvriendelijker ingericht. Hieraan gekoppeld wordt het winkelgebied autoluw en er wordt eenrichtingsverkeer ingesteld op een deel van De Vest. Dit heeft ook gevolgen voor de routes en haltes van de streekbussen lijn 147 en lijn 101. Voor beide stadsbussen, lijn 1 en 2, geldt ook dat er nieuwe halteplaatsen komen.

Nieuwe halteplaatsen

De nieuwe bushaltes Lage Zijde centrum komen bij de Hema aan de Van Boetzelaerstraat en bij de weekmarkt Thorbeckeplein. De bushalte bij winkelcentrum de Aarhof aan de oostkant verdwijnt.

De aanrijroute van de streekbussen, lijn 147 en lijn 101, wordt via de Oranje Nassausingel en de rotonde Lijsterlaan. Aan de Oranje Nassausingel komt ook een nieuwe bushalte.

Lees ook: Na zomervakantie rijden er vaker bussen in Alphen aan den Rijn en Boskoop