Blije EK-fans na overwinning Nederland: ‘Woutje heeft het laten zien’

Foto ter illustratie Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vele oranjesupporters zochten zondag de gezelligheid op tijdens de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Polen. Ook bij grandcafé De Zaak in Alphen aan den Rijn was een groot scherm opgehangen, waarop gasten de wedstrijd konden volgen vanaf het Rijnplein.

Hoewel het terras niet stampvol zat, waren de aanwezige gasten blij om de wedstrijd hier te kunnen volgen. 'Veel beter dan thuis', vindt een man op het terras. 'Lekker met elkaar in het zonnetje.'

Een ander zegt: 'Een beetje gezelligheid, lekker met je maten zitten. Dat gaat allemaal heel best.' Op het terras zijn ook kinderen die de wedstrijd volgen. 'Er zijn veel doelpogingen', vertelt een meisje. 'Dat maakt het spannend.'

'Top overwinning'

In de eerste helft kwam Polen op voorsprong, maar Cody Gakpo maakte er nog voor de rust 1-1 van. Vlak voor het einde van de wedstrijd schoot Wout Weghorst de winnende goal binnen.

'Ik vond echt dat ze in de eerste helft supergoed speelden', zegt één van de supporters. 'Wel jammer dat ze het niet af wisten te maken.'

De toeschouwers bejubelden voornamelijk de goal van Weghorst. 'Drie minuutjes heeft hij er ingestaan. Die moet je hebben, volgende keer in de basis', wordt gezegd op het terras. 'Top, een overwinning, daar gaat het om. Wout heeft het laten zien.'